o’ death

f_s_odeath_image-small

‘o’ death’ er en forestilling/installasjon laget av konstellasjonen Findlay/Sandsmark/Pettersen i samarbeid med Jason Rogenes.
Bygget på en refleksiv interaksjon mellom lyd og bevelgelse trer forestillingen frem blant ragende isoporskultpurer og mekaniske trær, hvor lyden manifesteres fysisk i bevegelser, objekter og i lyset.

Ved å hente impulser fra ‘feral states’, biosentrisme, flimrende
lys og en utforskning av sammenhengen mellom bevegelse og
lyd, forsøker ‘o’ death’ med glimt i øyet å bevise at døden ikke finnes, og at ord og språk ikke er nok, og at alt vi noensinne har elsket heller aldri vil bli nok. For dødens brodd tar ikke siste stikk i det utall av univers som gjennomstråler vårt eget univers, enestående som det er, med sin romlige og tidslige form, skapt av bevisstheten.
Stykket stiller en rekke spørsmål inspirert av sangtitlene til den kjente bluessangeren og svovelpastoren JM Gates fra 1920-tallet:
‘O’ death where is thy sting?’
‘Good bye to chain stores, part 1?’
‘Is death’s black train coming?’

Samarbeidskonstellasjonen Findlay/Sandsmark/Pettersen har i løpet av de siste fire årene presentert flere produksjoner i grenseland mellom scenekunst og installasjon. Den første versjonen, vist under Oktoberdans 2014 – med vibrerende busker og nydelige lysskulpturer, ble en festivalsnakkis.

Konsept/ ide: Findlay//Sandsmark
Koreograf/utøver: Marit Sandsmark
Regi/video/design: Iver Findlay
Komponist/musiker/design: Pål Asle Pettersen
Visuell artist/skulptør: Jason Rogenes
Programmering: Dag Egil Njaa
Teknisk assistanse: Billy Burns
Samtale/prøvepartner: Helle Siljeholm
Produced by: Findlay//Sandsmark
Co-produsent: Bit-Teatergarasjen, Black Box Teater, Ny Musikk, Tou Scene and RAS.
Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, FFUK, Stavanger Kommune, Sandnes Kommune, Rogaland Fylkeskommune. Residensstøtte: DansiS

www.findlay-sandsmark.com

«Death does not exist, only fear of death» (Andrej Tarkovskij).